Zaterdag 19 maart: Concert bij kaarslicht op Orgel, Klavichord en Kamerbeiaard

0
877

Mijnsheerenland –  Op zaterdag 19 maart geven de organisten van de Laurentiuskerk, Martien de Vos en Rien Donkersloot een concert. Bijzonder is dat tijdens dit concert niet alleen het orgel te horen is, maar ook een klavichord en een kamerbeiaard. Dit geeft het concert natuurlijk een bijzonder tintje.


Naast zijn werkzaamheden als organist is Rien Donkersloot actief als beiaardier. Tijdens dit concert is een zgn. kamerbeiaard te horen; dit is een instrument waarop een beiaardier thuis kan studeren. Het voordeel voor het publiek is, dat de beiaardier nu voor iedereen te zien is.De kamerbeiaard is te beluisteren in samenspel met orgel in werken van o.a. Georg Frederic Handel.

Verder klinkt een klavichord, een instrument dat in vroeger tijden gold als ultiem studie-instrument voor toetsenisten. Martien de Vos laat het instrument horen met een werk van Bach. Uiteraard klinken er ook orgel solowerken van o.a. Buxtehude en Bach.
Beide organisten besluiten het concert met een gezamenlijke improvisatie.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Na afloop kunt u napraten onder het genot van een kop koffie of thee. Opgeven vooraf is niet nodig.

Kijk ook op: www.musicalaurentius.nl of de website van Rien Donkersloot: www.riendonkersloot.nl