Paasworkshop, Plantjesmarkt en Moederdag workshops bij Plukhoek Mookhoek

0
849

Mookhoek – Bij Plukhoek Mookhoek is altijd wel wat te beleven. De komende tijd staan er weer leuke dingen op het programma zoals een Paasworkshop, Plantjesmarkt en Moederdag workshops.

DÉ PAAS WORKSHOP, 15-4, 19:00 UUR.

Wat is er leuker dan een fris voorjaarsstuk op de paastafel?

Omdat de (onbespoten) ranonkels dit jaar buitengewoon vroeg bloeien, kunnen we deze workshop al aanbieden! Je gaat heerlijk aan de slag met natuurlijke materialen om een bijzonder smaakvol, makkelijk te maken arrangement op tafel te zetten.

Op goede vrijdag 15 april, gaan we aan de slag met de eerste bloemschikworkshop van dit seizoen.

Op je eigen schaal of pot maak je een arrangement waarbij dé voorjaarsingrediënten niet mogen ontbreken.  Eerst gaan we de ranonkels en andere frisse bloempjes plukken. Daarna gaan we aan de slag met kwarteleitjes, veertjes en pril groen op takjes. Heb je zelf geen pot of schaal, dan hebben wij een leuke (tweedekans of nieuwe) collectie om uit te kiezen.

Omdat we gerecyclede potten en schalen gebruiken houden we de prijs lekker laag.  Zorg dat je erbij bent, het wordt een feestje!

Boeken kan op de website: https://www.plukhoekmookhoek.nl/product/de-paas-workshop-15-4-1900-uur/

De eerste DAHLIA-, en plantjesmarkt.

Op zaterdag 23 april is het zover: de eerste DAHLIA-, en plantjesmarkt vindt plaats bij Plukhoek Mookhoek.

In onze gezellige bloementuin verkopen we plantjes die gestekt hebben van onze eigen planten. Je vindt er voornamelijk vaste bloemenplanten zoals lupine, herfstaster, verbena (ijzerhard), en duizendblad. Bovendien verkopen we dahlia’s (in pot en als knol) uit de pluktuin. We hadden er vorig jaar zóveel staan, dat we er best wat kunnen missen om zodoende plaats te maken voor nieuwe soorten.

Bij mooi weer is het terras open en kun je terecht voor een bakkie met een gebakkie. Bovendien is de kans best groot dat je dan al een bos bloemen kunt plukken! Een voorjaarsfeestje bij de start van de meivakantie.

Dus wil jij, samen met ons, de wereld een beetje mooier maken; kom dan onbespoten en duurzaam gekweekt plantmateriaal halen, voor een fijne prijs. Bovendien steun je dan de Stichting die zich inzet voor NATUUR jeugdzorg op ons terrein.

We gaan om 10:00 uur beginnen met de verkoop en hopen om 16:00 uur los te zijn. Handig: neem een kratje of doosje mee om de plantjes te vervoeren.

Je kunt bij ons alleen maar pinnen. Parkeren op eigen terrein.

Strijensedijk 14 in Mookhoek.

De MOEDERDAG workshops van PLUKHOEK MOOKHOEK.

 Op 6 mei (19:00 uur) en op 7 mei (16:00 uur).

Met dit sfeervolle stuk breng je in een klap het voorjaar in huis.

De stammetjes van perenhout zijn doormidden gezaagd, waardoor het stevig op de ondergrond ligt. Dit arrangement kan aan twee kanten opgemaakt worden waardoor het prima midden op een tafel kan (zeer geschikt voor het voorjaar op de buitentafel).

Speciale vroegboek-korting; van 1 t/m 15 april voor slechts €29,75. Het allerbeste cadeau om samen iets leuks te doen.

Verwen je moeder met deze leuke, niet moeilijke workshop. Succes verzekerd!

Op een stammetje van perenhout bevestigen we verschillende mooie voorjaarsmaterialen; denk aan frisgroene krulwilg, koninginnen-bloemen als pioenen en rozen . Stap voor stap word je geleerd hoe je dit stuk vormgeeft. Niet moeilijk, wel super-gezellig. Wij zorgen uiteraard voor alle materialen.

Bovendien zijn er lekkere taartjes, en koffie/thee is inclusief!

Draag wel gepaste kleding. Als het even kan werken we buiten.

Boeken doe je op de site:

https://www.plukhoekmookhoek.nl/flowerworkshops/