Kom op Laarzendag, zaterdag 14 mei naar Strijensas!

0
741
Oeverlanden Strijensas - Foto Berny Schop

 Op zaterdag 14 mei is de allereerste Laarzendag geïnitieerd vanuit de Gemeente Dordrecht. We doen dat in het kader van 600 jaar Elisabethsvloed, maar het kan de start worden van een wereldwijde jaarlijkse traditie. Op die dag loopt iedereen op (kap)laarzen en zijn er overal activiteiten waarin laarzen centraal staan. Samen vragen we aandacht voor droge voeten en meer biodiversiteit in het NLDelta-gebied.

Ook Gemeente Hoeksche Waard doet mee! Samen met Hoeksche Waard Actief en Staatsbosbeheer wordt er op zaterdag 14 mei vanaf 11:00 uur een mooie wandeling voor kinderen georganiseerd bij Natuurgebied De Oeverlanden Hollands Diep in Strijensas.

Er zijn 6 starttijden. Na aanmelding ontvangen de deelnemers op hun starttijd ter plaatse een routeboekje met leuke vragen en opdrachten die tijdens de wandeling van zo’n 4 kilometer óp laarzen beantwoord en uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast kan er op zoek gegaan worden naar een schat in het Mottekasteel, een bezoek gebracht worden aan de Vuurtoren, wordt er een natuurlijk moddersculptuur geboetseerd met Ankie van de Kunstbus, komt er een echte boswachter langs, waaraan de deelnemers al hun vragen kunnen stellen over het natuurgebied en de dieren die erin leven én iedereen kan zijn of haar laars laten vullen met (een puntzak) friet bij Restaurant de Batterij in de haven. Deze activiteit is met name geschikt voor gezinnen met kinderen tussen de ca. 6 en 12 jaar oud. Helaas zijn honden niet toegestaan.

Dus trek je laarzen aan en stap de voordeur uit! Kijk voor meer informatie of meld je gratis aan via www.hoekschewaardactief.nl/activiteiten

Op www.600jaarelisabethsvloed.nl/laarzendag vind je álle activiteiten die er op 14 mei in het hele NLDelta-gebied georganiseerd worden.