‘Smulfietsen’ 12 juni 2022 Fietstocht door de Hoeksche Waard

0
581

Hoeksche Waard – Op zondag 12 juni 2022 organiseert Rotary Club Hoeksche Waard voor de 3e keer een fietstocht door de Hoeksche Waard waarvan de opbrengst, net als in 2018 en 2019, voor het goede doel is.

Dit jaar is het doel ‘Stichting Samen Circulair Hoeksche Waard’. In dit kringloopcentrum worden ingezamelde goederen, onder andere van de milieustraat, gerepareerd, opgewaardeerd en opnieuw verkocht. Dit project is een goede stap in de richting van een 100% circulaire gemeente in 2050. Naast het voorkomen van afval biedt het centrum een werkplek voor mensen die afstand tot de arbeidsmarkt hebben of mensen die naar een zinvolle vrijetijdsbesteding zoeken.

Het kringloopcentrum heeft op 11 mei voor het eerst haar deuren geopend en staat dus nog in de kinderschoenen. Daarom is elke gift zeer welkom, zo hebben zij aangegeven nog gereedschap voor de fietswerkplaats nodig te hebben. Toepasselijker kan bijna niet! Wij gaan (een cirkel) fietsen voor een circulair centrum en de opbrengst zal besteed worden aan gereedschap om een fiets (herstel) werkplaats in te richten.

Het project is gestart op de milieustraat van de RAD in Westmaas. Daar verzamelen vrijwilligers goederen in voordat ze in de containers verdwijnen. Meubels, woonartikelen en andere spullen die eigenlijk nog een tweede kans verdienen worden weggezet en in de werkplaats opgeknapt.  https://samencirculairhw.nl

De start van deze 32 km lange fietstocht zal dan ook vanaf de locatie van ‘Samen Circulair Hoeksche Waard’ plaatsvinden. (Albert Einsteinstraat 17 in Oud-Beijerland). Tijdens deze tocht van passeert u onderweg diverse Smulpunten met ‘Hoeksche Waardse Heerlijkheden’. U komt op plaatsen waar u normaal gesproken niet komt.

Een ultieme gelegenheid om de Hoeksche Waard beter te leren kennen. De route zal, inclusief de tussenstops, circa 3 uur duren. Het is geen wedstrijd dus u kunt volop de tijd nemen om te genieten van de sfeer, het uitzicht, uw gezelschap en de heerlijke lokale producten. Na afloop is het mogelijk iets te eten. Dit kan ter plaatse afgerekend worden.

Start: vanaf 14.00 uur
Locatie:Albert Einsteinstraat 17, OudBeijerland waar u ook weer finisht

Er is voldoende parkeergelegenheid.

Voor vroege vogels is het inschrijfgeld bij voorinschrijving € 20,-

Op 12 juni is het inschrijfgeld € 30,- en is uitsluitend contant te voldoen.

U kunt zich inschrijven via de site: www.smulfietsen.nl kunt u ook donatie-tickets kopen vanaf € 10,-

 

Volg ons ook op Facebook: Rotary Hoeksche Waard