De Kersenpluktuin van Boerderij de Kikkershoek opent dit weekend deuren tijdens De Fruitigste Dagen

0
553

De oogst van het Nederlandse zachtfruit is in volle gang! Dat moment willen zachtfruittelers niet zomaar voorbij laten gaan: in het weekend van 16 en 17 juli aanstaande kan iedereen een kijkje nemen op fruitbedrijven. En natuurlijk volop proeven en genieten van het Hollandse zomerfruit. Ook Boerderij de Kikkershoek in Mijnsheerenland stelt zijn deuren open tijdens ‘De Fruitigste Dagen’.

Blauwe bes, framboos, braam, rode bes, kers, pruim en aardbei; dat zijn de producten die in de spotlights staan tijdens De Fruitigste Kleinfruitdagen. Tientallen bedrijven openen hun deuren. Je kunt hier alles te weten komen over de diverse producten, en zien hoe ondernemers alles in het werk stellen om een gezond, veilig en superlekker product af te leveren.

Natuurlijk bieden De Fruitigste Dagen ook volop gelegenheid om zelf te proeven en te genieten; ervaar aan den lijve hoe lekker en gezond het zachtfruit van Nederlandse bodem is! En er zijn nog veel meer activiteiten op de diverse bedrijven: op sommige locaties kunnen bezoekers bijvoorbeeld zelf fruit plukken, een ritje maken met een pluktrein, een rondleiding volgen over het bedrijf, een puzzeltocht doen, et cetera. Ook zijn er speciale activiteiten voor kinderen!

Ook Boerderij de Kikkershoek in Mijnsheerenland doet mee aan De Fruitigste Dagen, om iedereen te laten meegenieten van de oogstperiode. Op dit akkerbouw- en fruitteeltbedrijf, is op dit moment de kersenoogst in volle gang. Kom jij helpen plukken? Wel even reserveren van te voren. Ons unieke belevingsuitje voor deze fruitigste dagen bestaat uit een supertof Poldersportparcours met o.a. ketelpakhangen, zeepvoetbal, klompenrace, sprietlopen over de vliet en kersenplukken in onze kersenpluktuin. Om alles in goede banen te leiden, kan dit alleen door nu te reserveren. Kijk op onze site voor informatie: www.boerderijdekikkershoek.nl

Deelnemende bedrijven

Weten welke bedrijven verder meedoen aan De Fruitigste Dagen en wat er overal te doen is? Je vindt een compleet overzicht van de deelnemers op de website: www.defruitigste.nl/fruitigste-kleinfruitdagen

Over De Fruitigste Dagen

De Fruitigste Kleinfruitdagen zijn een initiatief van De Fruitigste in samenwerking met Simply the Bes, dat zich richt op het onder de aandacht brengen van de meerwaarde van Nederlands fruit. Meer weten? Kijk op www.defruitigste.nl.