Zaterdag 5 november: Klaterend BIGBAND Concert in muziekcentrum Prinses Juliana in Klaaswaal

0
344

Klaaswaal – Zaterdag 5 november organiseert Hook’s Bigband een feestelijk concert in muziekcentrum Prinses Juliana in Klaaswaal. U kunt genieten van dit swingende ensemble met prima muzikanten en verder zal een saxofoonkwintet uw oren strelen en een combo soleert u de dansvloer op.

De opbrengsten van het concert zijn voor de stichting Hartekind. Die verzamelt geld voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderen met een hartafwijking. Daar is veel voor nodig en de Bigband draagt daar graag aan bij.

In Hook’s Bigband speelt de top van amateur-muzikanten uit de Hoekse Waard en wijde omgeving. De band, 18 muzikanten onder leiding van dirigent/saxofonist Jeroen Brokkelkamp, heeft een repertoire van jazzklassiekers en modernere composities. Zangeres Francisca Soltesz is de leading lady. Zij zingt gloedvol en soepel en zorgt altijd voor de goede stemming.

De kleindochter van de pianist van de band werd geboren met twee hartkleppen die niet werkten. Ze werd blauw, kreeg te weinig zuurstof in haar bloed. Ze is uiteindelijk geholpen mede dankzij kennis hierover in Duitsland. Voor kinderen met hartproblemen geldt een ander specialisme dan de ‘gebruikelijke’ cardiologie. Het hart is nog niet volgroeid en gedraagt zich daarom anders. Er is veel kennis nodig om ook kinderen goed te kunnen helpen.

Adres Industrieweg 5 Klaaswaal. Aanvang concert 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang 5 euro.