Expositie Netty van Zetten in De Opkamer

0
205

Maasdam – Zondag 8 januari opent galerie De Opkamer, Merwedestraat  21, Maasdam om 15.00 uur  met een expositie van Netty van Zetten uit Barendrecht.

Netty werkte vroeger graag met diverse materialen zoals klei, speksteen, mergel, cement en op schuim. De laatste jaren werkt ze graag met epoxy. Dit is een kleurloze kunsthars die uit twee componenten bestaat. Door toevoeging van verschillende pigmenten krijg je de kleuren. Dit materiaal geeft vele mogelijkheden zowel in het platte vlak als in 3D.

Ook werkt ze met alcoholinkt. Door verschillende kleuren aan te brengen en deze te mengen ontstaan boeiende kleurvormen. In De Opkamer zijn diverse creaties van epoxy en alcoholinkt te zien.

Na de opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten, afdeling Monumentale Vormgeving en de Nutsacademie M.O. Handvaardigheid, beiden te Rotterdam, is zij enige tijd verbonden geweest als docente Handvaardigheid in het Middelbaar Onderwijs. 15 jaar lang was ze als docente Boetseren en Beeldhouwen verbonden aan het Centrum voor de kunsten in Barendrecht en bij de Volksuniversiteit in Ridderkerk. Netty geeft in haar eigen atelier workshops epoxy en werken met alcoholinkt.

Zie hiervoor haar website www.nettyvanzetten.nl/workshops

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Marian Meeusen, blokfluiten.

De expositie duurt tot eind februari. Tussentijds is de expositie op afspraak te bezoeken en op zondag 5 februari tussen 13.00 en 17.00 uur.

Voor verdere informatie Eelse Bies:06 38928155 en zie ook: www.galeriedeopkamer.nl en www.nettyvanzetten.nl