Oldtimer presentatie in het centrum van Oud-Beijerland op zaterdag 13 mei

0
366
Foto PR

Direct na de start van de 11-Dorpen Rally in Oud-Beijerland  op zaterdag 13 mei aanstaande ,  zal  de Stichting Oldtimers Hoeksche waard   om ca. 11.00 uur een Oldtimer Event  presenteren tot ca. 16.00 uur  rond de Vliet in Oud-Beijerland. Zo’n vijftig klassieke auto’s zullen rond de Vliet te bewonderen zijn.

De stichting Oldtimers Hoeksche Waard, die twee jaar geleden werd opgericht, tekent voor de organisatie van dit evenement. Deze stichting probeert zoveel mogelijk geïnteresseerden  in oldtimers op het eiland bij elkaar te brengen. Dat gebeurt onder meer door maandelijkse contact bijeenkomsten te organiseren, waarop met elkaar van gedachten gewisseld kan worden en ervaringen kunnen worden gedeeld. Ook organiseert de stichting begin september de Oldtimerrit Hoeksche Waard, die vrijwel alle plaatsen op het eiland aandoet. Dat gebeurt de laatste jaren samen met Arie Wols  van rustpunt “ Den Driesprong “ aan de Blaaksedijk  in Heinenoord. Met het Oldtimer Event treedt de stichting voor het eerst echt naar buiten.  Ook het oldtimerdeel ( op 3 juni)  van het evenement “Puttershoek aan de Maas “ ( op 1,2 en 3 juni) aan het Weverseinde in Puttershoek , neemt de stichting voor haar rekening. Maximaal 50 klassieke auto’s zullen op 13 mei in de West- en Oost – Voorstraat vier uur lang te bewonderen zijn.

Ieder uur rijden er drie tot vier auto’s over de rode loper en wordt er kort wat verteld over deze auto’s , ook  worden er wat vragen gesteld aan de eigenaar. De presentatie daarvan is in handen van Marcel Wust van het Carel Wust Museum. [email protected]  www.oldtimershw.nl