Ervaar Midzomernacht op Tiengemeten!

0
248
Foto Luc Hoogenstein

Tiengemeten is een unieke belevenis. Maar om het eiland ook nog eens te ontdekken wanneer de zon ondergaat, dat is weer een heel andere ervaring. Eén keer per jaar mag je het natuureiland ook ’s nachts bezoeken. Op midzomernacht, de langste dag van het jaar én het begin van de zomer. Zorg dat je zintuigen op scherp staan en laat je meevoeren met de geluiden van de nacht op een eiland waar het nog echt donker is. 

In kleine groepjes vertrek je vanaf het bezoekerscentrum. Je wandelt de uitgezette route op eigen gelegenheid en in je eigen tempo en onderweg leer je meer over het nachtleven in de natuur. De midzomernacht op Tiengemeten is voor iedereen vanaf 16 jaar. 

Niet alleen een unieke maar ook leerzame wandeling! 

Op een heldere nacht schitteren de sterren aan de hemel. Tijdens deze wandeling kun je bij helder weer op de Vliedberg een kijkje nemen door de speciale kijkers van Sterrenwacht Tivoli uit Oudenbosch. Onderweg zijn er meer punten waarop je meer kunt leren over het nachtleven in de natuur op Tiengemeten, want juist in de nacht zijn bepaalde dieren meer actief! 

De kaartjes voor Midzomernacht op tiengemeten en de pont koop je online via: 

https://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentrum-tiengemeten/agenda/ervaar-midzomernacht-op-tiengemeten