Vernieuwd parcours voor Wandel Feest Hoeksche Waard

0
149
Foto Casper Streefkerk

De tweede editie van het Wandel Feest Hoeksche Waard op zaterdag 16 september 2023 belooft de deelnemers weer veel verrassingen. Deze week maakte de organisatie het vernieuwde parcours bekend. Na de uitverkochte eerste editie hebben zich voor de aankomende editie al meer dan 1000 deelnemers ingeschreven.

Parcours vol verrassingen

“Met een vernieuwd parcours en nog meer (muzikale) verrassingen belooft het op 16 september een nog groter feest te worden!” aldus Vincent van Heijningen, die samen met Kjeld van Dijk en Erwin Bouman zorg draagt voor de organisatie van Wandel Feest Hoeksche Waard. Op hun geboortegrond zetten zij op 16 september vanaf de Kees Verkerkbaan in Puttershoek een vernieuwd parcours uit van 12,5 km en 25 km. Onderweg zien de deelnemers dit jaar meer dan 10 muziek punten. Zo treden de Seutershotters en Polderzangers den Driesprong op, nieuw dit jaar is een draaiorgel en een zangkoor aan het parcours. Daarnaast kunnen de deelnemers een kijkje nemen bij bijzondere locaties aan de route, zoals het museum van Strijen en de Poldersche Molen. De gezellige stempelposten zijn dit jaar bij Molen De Hoop in Maasdam, Hoeksche Zuivel, Hoeksch Vlees en Ons Proeflokaal in Strijen. Na 12,5 of 25 km wandelen ontvangen de deelnemers een aandenken en is er een finish feest met muziek en foodtrucks bij de Kees Verkerkbaan in Puttershoek.

Grootste sportevenement in de Hoeksche Waard

De eerste editie van Wandel Feest Hoeksche Waard was met 750 deelnemers ruim voor het evenement al compleet uitverkocht. Reden voor de organisatie om dit jaar het aantal beschikbare startnummers te vergroten. Op dit moment hebben meer dan 1000 wandelaars zich al ingeschreven en zijn al een groot aantal startwaves uitverkocht. Hiermee is Wandel Feest Hoeksche Waard binnen een jaar tijd uitgegroeid tot het grootste sportevenement in de Hoeksche Waard. Startbewijzen voor de laatst beschikbare startwaves zijn – zolang de voorraad strekt – aan te schaffen via de website www.wandelfeesthw.nl