Zaterdag 2 september: Oogstdag op Tiengemeten

0
177

A.s. zaterdag 2 september staat Tiengemeten in het teken van de Oogstdag in en rond de musea. Rond 10.30 uur zal de opening verricht worden door Wethouder Harry van Waveren, de voorzitter van de musea op Tiengemeten Johan van Driel en de kinderburgemeester Elin Quaak.

Het Landouwmuseum biedt een afwisselend en uitgebreid programma met diverse demonstraties. Volwassenen en kinderen kunnen met een vlegel het dorsen ervaren.          In de Oude Polder kun je ook zelf aan het werk door te helpen bij het aardappels rooien. Tevens zie je de boeren aan het werk bij het maaien, het eggen en het hooien.                                                                                                                                                       De oldtimer tractoren met huifkarren rijden continu van en naar de Oude Polder.

In het Rien Poortvliet Museum kun je de expositie “Beestenboel” bewonderen. Voor de kinderen kan er geknutseld worden bij kabouter Spruiteprak en natuurlijk is de kabouterzolder open. Ook het kabouterpad kan gelopen worden!Als extra activiteiten treedt twee keer het Hoekschewaardse koor “De Eilanders” op. De eerste keer om half 12 en later nog een keer na de lunch. Gasterij “De Gezusters “ is de gehele dag geopend.

Voor deze dag is een speciale oogstdag-toegangskaart geldig. Met deze kaart kun je beide musea bezoeken en ook een rit met de hoofdkar naar de Oude Polder maken. De prijs is 7 euro per persoon voor volwassenen.en kinderen vanaf 13 jaar.  Kinderen t/m 12 jaar hebben deze dat gratis toegang tot beide musea.

Toegangskaarten kunnen online besteld worden via de websites van de musea  www.landbouwmuseumtiengemeten.nl  of www.rienpoortvlietmuseum.nl

De pontkaart kan ook online gekocht worden: www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/tiengemeten/tickets-en-tijden

Mis deze dag niet en kom genieten van het brede repertoire van de Eilanders!