1.500 wandelaars aan de start bij Wandel Feest Hoeksche Waard

0
194

De tweede editie van Wandel Feest Hoeksche Waard is compleet uitverkocht. Maar liefst 1.500 wandelaars staan op zaterdag 16 september aan de start in Puttershoek. Hiermee is het aantal deelnemers ten opzichte van de eerste editie verdubbeld en is het evenement uitgegroeid tot het grootste sportevenement van de Hoeksche Waard.

Heel veel gezelligheid

“We zijn ontzettend trots dat ons Wandel Feest Hoeksche Waard zo goed aanslaat.” vertelt Vincent van Heijningen, die samen met Kjeld van Dijk en Erwin Bouman zorg draagt voor de organisatie. “Onze deelnemers kunnen op 16 september weer een compleet verzorgde dag verwachten, met heel veel gezelligheid, waarbij we hen al het moois van de Hoeksche Waard laten zien.” Musea, boerderijen en molens zetten ook dit jaar weer de deuren open voor de deelnemers. Onderweg zijn er verschillende muziek punten. De boswachters van Staatsbosbeheer en het Hoeksche Waards Landschap geven deelnemers bovendien een kijkje in de natuur van het Oudeland van Strijen.

Nieuw onderdeel 

De 25 kilometer route start op zaterdag 16 september om half negen, een uur later vertrekken de deelnemers aan de 12,5 kilometer. Om zoveel mogelijk mensen te stimuleren en motiveren om te sporten en bewegen, start er om 11 uur een nieuw onderdeel. 50 mensen waarvoor sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is, leggen een compact parcours van 2 kilometer af. Dit mag door hen in eigen tempo worden afgelegd: wandelend, met behulp van een rolstoel of andere hulpmiddelen. 

Voor iedereen toegankelijk finish feest

Op de Kees Verkerkbaan in Puttershoek worden alle deelnemers na de wandeling feestelijk ontvangen tijdens het finish feest met DJ. Er zijn verschillende foodtrucks en een buitenbar. Voor kinderen is er een springkussen. Het finish feest begint op zaterdag 16 september vanaf 12.00 uur en is voor iedereen (deelnemers en supporters) gratis toegankelijk.