Zomerfestival Bram Roza met o.a. Adriaan van Dis, Splinter Chabot en Rodaan Al Galidi

0
54

Nieuw-Beijerland – De vrijwilligers van het Bram Roza Festival hebben de smaak te pakken. Na een succesvolle en drukbezochte indooreditie in april zal van 29 juni t/m 2 juli op ’t Gors in Nieuw-Beijerland het kunst- en cultuurfeest in de buitenlucht losbarsten. Uiteraard is er een grote tent voor slechter weer maar de organisatie hoopt zoveel mogelijk buiten te programmeren. Honderden kinderen en jongeren van diverse basisscholen en alle middelbare scholen op het eiland volgen in de festivalweek workshops en zijn al hard bezig om allerlei kunstobjecten te maken die tentoongesteld worden. Ze werken met het thema van het festival dat dit jaar ‘vogelvlucht’ is.  Van woensdag t/m vrijdag kunnen bezoekers genieten van literatuur, cabaret, poëzie en kunst. Op zaterdag sluit het festival af met een kunst- en cultuurmarkt en optredens van diverse cultuurinstellingen uit de Hoeksche Waard.

Meesterverteller Rodaan Al Galidi en de kleurrijke Splinter Chabot

Samen met de Bibliotheek Hoeksche Waard is de woensdag van de festivalweek de ‘dag van de literatuur’. Het is gelukt om op deze dag twee fantastische schrijvers in de Hoeksche Waard te verwelkomen. Niemand minder dan meesterverteller Rodaan Al Galidi is ’s middags te zien en te beluisteren. Rodaan werd bekend dankzij de bestseller ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’; een hartverscheurend verhaal van een asielzoeker in Nederland. Al Galidi heeft een bijzondere kijk op Nederland en de Nederlanders. Dat geeft verrassende en soms hilarische inzichten. s’Avonds is het podium voor Splinter Chabot. Deze kleurrijke jonge schrijver is naast schrijver ook programmamaker, presentator en politicoloog. In april 2022 verscheen zijn nieuwste boek ‘Als de hemel genoeg ruimte heeft’. Splinter kan op enthousiaste en geheel eigen wijze vertellen over zijn boeken en al zijn andere activiteiten.

Donderdag, vrijdag en zaterdag

Op donderdagavond treden de cabaretiers van Cameretten 2020 en 2021 op. Op vrijdag is de Hoeksche Waardse Avond van de Poëzie met optredens van Adriaan van Dis, Rick Jan Hitzerd, Els Moors en Nyk de Vries. De optredens worden afgewisseld met muziek van Joost Wanders. Voor alle dagen geldt dat het publiek ook meteen kan genieten van de kunst die op ’t Gors staat. Hoeksche Waardse kunstenaars die zijn betrokken bij het collectief ‘PresentjeKunst’ zorgen tijdens het festival voor een geweldige aankleding van het natuurgebied. Ook leerlingen van scholen maken objecten waardoor ’t Gors tijdelijk tot openluchtmuseum wordt omgetoverd.

De festivalweek wordt op zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur afgesloten met een kunst- en cultuurmarkt. Naast de vele kraampjes met diverse culturele organisaties en kunstenaars zijn er de hele middag op het podium diverse optreden van bands en dansgezelschappen. Kortom een afwisselende middag om het jaarlijkse festival feestelijk af te sluiten!

Voor verdere informatie en kaartverkoop kun je terecht op www.bramrozafestival.nl