Archeologiedagen bij het Museum Hoeksche Waard

0
42

Stichting Archeologie Hoeksche Waard (SAHW) en Museum Hoeksche Waard organiseren ook dit jaar samen op de Archeologiedagen – zaterdag 18en zondag 19 juni – het Big Bag Project, ook wel BIGBAGGEN genoemd.


Kinderen en volwassenen zijn van harte welkom om, coronaproof, te helpen zoeken naar ‘schatten’ in de aarde en klei van een vijftiende eeuwse afvallaag uit het middeleeuwse Strijen. Deze grond werd veiliggesteld na graafwerkzaamheden in 2015 en opgeslagen in maar liefst 26 Big Bags. Dit zijn hele grote zakken, die ook voor de afvoer van puin (bouwafval) worden gebruikt. Al jaren is de SAHW bezig deze grond schepje voor schepje minutieus te doorzoeken: het zogenaamde BIGBAGGEN. Lekker buiten, uit de wind en droog, helpen vrijwilligers met het uitpluizen van de grond; zij geven uitleg en laten verbazingwekkende vondsten zien van dit unieke project.

Potje plakken

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om losse scherven samen te voegen tot een pot of schaal. Door de scherven aan elkaar te plakken is te zien hoe het voorwerp er oorspronkelijk uit heeft gezien.

Dus, lijkt het je leuk om als ‘archeoloog’ zelf te BIGBAGGEN of een potje te plakken, dan bent je van harte welkom! Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis.

Het museum en de SAHW werken ook aan een nieuwe vaste presentatie over archeologie in de Hoeksche Waard. Misschien komen jullie vondsten in 2023 wel in het museum te liggen, want dan moet deze opstelling klaar zijn.

De archeologiedagen zijn op het terrein van Museum Hoeksche Waard, Boerderij Oost-Leeuwenstein, Dorpsstraat 13, 3274 BB Heinenoord

Zaterdag 18 juni 10:00 – 16:00  en Zondag 19 juni 13:00 – 16:00