Zondag 13 november: Vesper in de Laurentiuskerk

0
284

Op zondag 13 november om 19.00 uur is er een Vesper in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Aan de Vesper wordt medewerking verleend door Capella Laurentius, organist Rien Donkersloot en Ds. M.C.L. Oldhoff.


Tijdens de Vesper klinken werken van Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn en Johannes Brahms.  Van Bach klinkt diens Kyrie uit de mis in g klein, BWV 235. Naast de bekende “Hohe Messe” componeerde Bach nog een aantal korte missen die bestaan uit uitsluitend een Kyrie en Gloria. De mis in g klein ontstond in 1738 en bestaat uit muziek die Bach al eerder gebruikte in een aantal cantates.

Van Joseph Haydn klinkt het motet “Insanae et vanae curae”. Het werk bestaat uit twee contrasterende gedeelten. Het eerste deel is levendig en heeft een virtuoze orgelpartij, het tweede deel is lyrischer van karakter.

Van Johannes Brahms klinkt diens ‘Geistliches Lied’ opus 30 uit 1856. In het werk laat Brahms zien dat hij het contrapunt meester is. Het afsluitende amen is van een ontroerende schoonheid. Naast deze vocale werken zijn er schriftlezingen, gemeentezang en orgelspel.

De Vesper begint om 19.00 uur in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang ter bestrijding van de kosten. Na afloop kunt u napraten onder het genot van koffie of thee. Van harte welkom!

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl