ZomerOrkest Nederland komt naar Puttershoek

0
421

Puttershoek – ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de ‘concertkleding’ bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, in parken en drukbezochte festiviteiten. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. Het is alweer enkele jaren gelden, maar dit jaar zal ZON de Hoeksche Waard weer bezoeken. Op zaterdag 30 juli zullen zij om 16.00 uur een concert geven op het Maximaplein in Puttershoek en bij slecht weer in De Drie Lelies.

Maar ook de ZON ACADEMY zal dit jaar, i.s.m. MaasMuziek, in Puttershoek worden georganiseerd. Voor de ZON ACADEMY zal dit een dag vol muziek zijn in De Drie Lelies in Puttershoek, van 11.00 uur – 18.30 uur. Om nog meer jonge muzikanten te laten ervaren hoe het is om mee te spelen in een jong, enthousiast en talentvol harmonieorkest, heeft ZomerOrkest Nederland de ZON ACADEMY in het leven geroepen.

De ZON ACADEMY is een dag vol musiceren, uitdaging, inspirerende workshops en een spetterend optreden met het orkest van ZomerOrkest Nederland. Jonge muzikanten in de leeftijd van 9 tot 16 jaar (met minimaal 2 jaar speelervaring) kunnen zich hiervoor aanmelden.  Tijdens de ZON ACADEMY zullen de deelnemers verschillende workshops volgen van gerenommeerde dirigenten en docenten en zal samen met het orkest de muziek worden ingestudeerd. De ZON ACADEMY-deelnemers ervaren de échte ZON beleving! De ZON ACADEMY zal eindigen met een matinee openluchtconcert van het orkest.

ZON ACADEMY

Locatie repetities: Cultureel Centrum De Drie Lelies, Narvikstraat 1, 3297 AM Puttershoek

Locatie concert: Maximaplein, Puttershoek

Datum: zaterdag 30 juli 2022

Tijden: 11:00 – 18:30 uur

Ga voor meer informatie en inschrijven naar de website van ZON: https://zomerorkest.nl/academy/