Schrijf je eigen rap!

0
543

Oud-Beijerland – Altijd al je eigen spoken word of rap willen schrijven? Op 9 augustus organiseert de Bibliotheek Hoeksche Waard een workshop creatief schrijven voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Met behulp van een aantal werkvormen en voorbeelden gaan de deelnemers op zoek naar hun eigen verhaal waar ze over willen schrijven. Aan het eind van de workhop is er een start van hun eigen spoken word of rap.

Spoken word en rap hebben veel gemeen. Beiden maken gebruik van woordspellingen, ritme en intonatie. Daarnaast worden beide vormen gebruikt voor persoonlijke verhalen maar ook voor maatschappijkritiek. Het laat de veelzijdigheid van deze vorm zien. Door te schrijven kan er uiting worden gegeven aan emoties. Daarnaast bevordert het de kennis en plezier in taal. De Bibliotheek Hoeksche Waard stimuleert graag de ontwikkeling van jongeren met taal en cultuur.

Datum: 9 augustus van 13:00 tot 15:00 uur. De workshop wordt gegeven in het MaakLokaal, Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. Vooraf aanmelden via www.debhw.nl/agenda. De kosten hiervoor zijn € 4,20 (plusabonnement), € 5,10 (basisabonnement), € 6,00 (niet-leden).