Teken je eigen 3D-insect in TinkerCad

0
525

 Oud-Beijerland – Op 3 augustus kunnen kinderen in het Hoeksch MaakLokaal bij de Bibliotheek Hoeksche Waard een insect leren 3D-tekenen. Hiervoor wordt het programma TinkerCad gebruikt. Kleine eenvoudige modellen kunnen worden uitgeprint met de 3D-printer.

Insecten zijn belangrijk zijn voor de biodiversiteit van onze natuur. Ze zorgen voor bestuiving van groente- en fruitgewassen, ze ruimen rommel op of dienen zelf als voedsel. Daarom heeft deze workshop TinkerCad deze boeiende krioelers als thema. Het is een introductie in het 3D-tekenen. Kinderen leren spelenderwijs in 3D-tekenen en wellicht kan het model zelfs geprint worden met de 3D-printer.

Deze activiteit is voor kinderen van 8 tot ca. 14 jaar en vindt plaats op woensdag 3 augustus van 13.30 tot 15.00 uur in het heerlijk koele MaakLokaal in het Oude Raadhuis in Oud Beijerland. De kosten hiervoor zijn € 4,20 (plusabonnement), € 5,10 (basisabonnement), € 6,00 (niet-leden). Aanmelden kan via de agenda van de bibliotheek (bibliotheekhoekschewaard.nl). Hier staan nog veel meer leuke activiteiten van het Hoeksch MaakLokaal.