Feestelijke opening Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen

0
419

Hoeksche Waard – Kinderen en boeken: een bijna magische relatie. Want in boeken is alles mogelijk en kinderen zijn daar dol op. Reden genoeg voor een ludiek feest. Woensdagmiddag 5 oktober openen wethouder Harry van Waveren en kinderburgemeester Chris Buitendijk de Kinderboekenweek 2022 in de Bibliotheek in het Oude Raadhuis.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar “Gi-Ga-Groen” wat feestelijk gevierd wordt op woensdagmiddag 5 oktober in de Bibliotheek Oud-Beijerland in het Oude Raadhuis. Doe mee met allerlei leuke activiteiten zoals een wedstrijdje tegelwippen, een workshop van theaterhuis Willemstad, een Gi-Ga-Groene speurtocht op de markt, een workshop vliegers maken in het Maaklokaal door de vliegtuigbouwclub en een voorleesmarathon op het podium. De deelnemers krijgen er een leuke groene attentie mee die verzorgd wordt door de gemeente Hoeksche Waard.

Kom ook op 5 oktober naar de opening! Het begint om 14:00 en eindigt om 16:00 uur.  Toegang is gratis (consumpties uitgezonderd). Leeftijd vanaf 4 jaar. Aanmelden kan bij de balie van de Bibliotheek in Oud-Beijerland of buiten bij het marktkraampje van de Bibliotheek op de dag zelf.

Kom samen met boswachter Vere en frisse neus halen tijdens een spannende speurtocht op 12 oktober in het Gi-Ga-Groene Oudeland in Strijen (tegen een kleine vergoeding, aanmelden verplicht via de website debhw.nl). De Kinderboekenweek wordt op zaterdagmiddag 15 oktober muzikaal afgesloten met een optreden van het Jeugdorkest in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland.  Meer informatie is te vinden in de agenda op de website www.bibliotheekhoekschewaard.nl

De opening van de kinderboekenweek wordt georganiseerd door de Bibliotheek Hoeksche Waard in samenwerking met de afdeling Groenvoorziening Gemeente Hoeksche Waard en de markt.