Laat je verrassen in de Hoeksche Waard, vier nieuwe fietsroutes

0
246

De Hoeksche Waard ontdekken, kun je het beste op de fiets doen!  De vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL) heeft ter gelegenheid van haar 50 jarig jubileum hiervoor vier routes gemaakt die je leiden langs kreken, bloemendijken, oude polders, akkers en mooie dorpjes.

Niet voor niets behoort de Hoeksche Waard tot één 50 van de twintig gebieden die het stempel ‘Nationaal Landschap’ hebben gekregen vanwege de unieke combinatie van natuur, agrarisch gebied en cultuurhistorie. Natuurlijk fantastisch voor mensen die de Hoeksche Waard niet kennen, maar ook voor de eilandbewoners zelf is er voldoende te ontdekken. De routebeschrijvingen kun je downloaden via de website hwl.nl of neem een folder mee die onder andere verkrijgbaar is bij het natuurbezoekerscentrum (NBC) Klein Profijt, Zalmpad 11 in Oud-Beijerland a € 1,– per stuk. 

 

Typisch de Hoeksche Waard

De krekennatuur, unieke oude graslanden, eeuwenoude knotwilgen en prachtige bloemendijken vormen de hoogtepunten in het landschap dat tevens huis biedt aan weidevogels, vlinders en reeën. Fiets over polderwegen en dijken en bezoek havens, molens en dorpjes. Een kop koffie of lunch onderweg vind je bij één van de restaurants in de dorpskernen. Onderweg kom je diverse wilgenkunstobjecten tegen; objecten van wilgentenen die speciaal zijn gemaakt vanwege het 50-jarig bestaan van HWL.

 

Veel fietsplezier! Hoekschewaards Landschap – Fietsroutes (hwl.nl)

 

Klik hier voor alle activiteiten van HWL in dit jubilleumjaar