Stand-up comedy, poëzie, muziek en heel veel kunst bij Bram RozActief

0
852

Hoeksche Waard – Op zaterdagavond 9 april wordt in het voormalige Actief College aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland op één dag een compleet festival georganiseerd: de mini-versie van het bekende kunst- en cultuurfestival Bram Roza. De organisatie krijgt hierbij steun van de gemeente Hoeksche Waard. Een entreekaart kost slechts 10 euro. De bezoekers worden getrakteerd op korte gedichtjes van de landelijk bekende Levi Weemoedt, het verhaal van Tex de Wit (van o.a. het tv-programma  De avondshow met Arjen Lubach) en de humor van oud-Cameretten winnares en stand-up comédienne Anne Neuteboom.

Speciaal omdat hun grote festival al twee jaar niet door kon gaan, organiseert het bekende Bram Roza Festival in april een ‘special’ waarbij in één avond een zo compleet mogelijk programma wordt aangeboden. Natuurlijk met poëzie, maar ook met stand-up comedy, beeldende kunst, muziek enz.

De lokalen van het oude pand van het Actief College aan de Koninginneweg zijn op dit moment gevuld met regionale kunstenaars. Van 17.00-24.00 uur kan men tussen de optredens door veel van deze ateliers bezoeken. Natuurlijk is er ook voor een hapje en een drankje gezorgd. Verder treden diverse Hoekschewaardse bands en muzikanten op zoals: Mot Wat, Footprint, @Harrys, Leff en Sander Nijbroek. Uitsmijter van de avond is het Urban Jazz Trio. Ook kan men luisteren en kijken naar drie Dichters van de Hoeksche Waard. Ingrid van den Oord en Rick Jan Hitzerd hebben muzikale begeleiding bij het voordragen van hun gedichten. Wim de Kievit zal het publiek verrassen met verschillende stijlen poëzie.

Al 20 jaar wordt op ’t Gors in Nieuw-Beijerland het jaarlijkse kunst- en cultuurfestival ter ere van de Hoeksche Waardse dichter Bram Roza gehouden. Door corona is dit inspirerende festival, de regionale versie van Oerol, de afgelopen twee jaar niet doorgegaan. Daarom is in samenwerking met de Gemeente Hoeksche Waard een speciaal eendagsfestival georganiseerd in het Creactief in Oud-Beijerland.

Kaartjes zijn voor slechts 10 euro te bestellen via de website van het Bram Roza Festival: www.bramrozafestival.nl