Tentoonstelling Modeltreinen in Piershil

0
189
Foto PR

Piershil – ModelspoorGroep “De Nieuwe Waterweg” is een klein groepje modelspoorders die in 2009 is opgericht en voornamelijk bestaat uit familieleden en leden met nauwe vriendschapsbanden. Vrijwel alle leden zijn woonachtig in de omgeving van de Nieuwe Waterweg, waar onze naamgeving is aan gelinkt.

Het doel van onze groep is het plezier beleven in het uitoefenen van de gezamenlijke hobby, modeltreinen. Ieder lid van de groep bezit een stukje treinbaan. Door het aan elkaar koppelen van deze stukjes (modules genaamd) kunnen we een grote treinbaan opzetten, van ruim 40 meter lengte. De treinbaan is mobiel en bovendien flexibel van opbouw, waardoor deze aangepast kan worden aan de aanwezige ruimte. Als er in die ruimte ook nog eens stopcontacten aanwezig zijn, staat niets meer het rijden van de treinen in de weg.

Per jaar hebben we 3 á 4 rijdagen op beurzen en tentoonstellingen maar ook dicht bij de mensen zoals in winkelcentra of sporthal zodat iedereen laagdrempelig een kijkje kan nemen bij onze modelspoorbaan.

De oprichter van de groep is sinds enkele jaren woonachtig in Piershil en heeft al langer de wens om onze passie in Piershil te tonen maar Corona was hier langere tijd een spelbreker in.  Met de huidige situatie en Koningsdag in aantocht is dit DE gelegenheid om onze modelspoorbaan aan Piershil en omgeving te kunnen tonen.

Onze modelspoorbaan is te bezichtigen in “De Wurf” aan de Voorstraat 33 in Piershil.
De openingstijden zijn:

  • Dinsdag 26 april van 15u – 21u
  • Woensdag 27 april van 10u – 17u

Voor meer informatie, zie ook onze website https://msg-denieuwewaterweg.nl

Of op facebook https://www.facebook.com/msgdnw